Kristoffer Söderström, Leg. Naprapat

Expert på svåra och långvariga symtom

Kristoffer Söderström är din naprapat på Östermalm

Kristoffer Söderström är legitimerad naprapat och grundare av Funktionsfabriken. Hans expertis är inom svåra och långvariga symtom samt att optimera funktion i kroppen hos vardagshjältar och världsatleter.

Kristoffer har varit fysiskt aktiv genom hela livet. Idrottskarriären började redan som ung då han spelade både ishockey och fotboll. Under tonåren valde han att fokusera all energi på ishockeyn genom att spela med både klubblaget och att gå en hockey-klass i skolan. Idén att utbilda sig till naprapat kom efter att han dragit på sig skadeproblem under tonåren som till slut gjorde att han behövde avsluta ishockeykarriären. Han beslöt sig då för att viga sitt liv åt att hjälpa människor som vill vara aktiva att kunna fortsätta vara det. Kort därefter blev han antagen till Naprapathögskolan i Stockholm och påbörjade sin utbildning. Efter att han lagt ishockeyn på hyllan har han ställt upp i SM i kettlebell sport och nu sadlat om till kampsporten brasiliansk jiu-jitsu som han tränar regelbundet.

Under utbildningen startade han sitt första företag och har sedan dess drivit företag och kliniker i olika konstellationer tillsammans med olika grupper av terapeuter. Han har arbetat som en central del i det medicinska teamet i AIK Ishockey, Bollstanäs SK och för det Svenska Dövidrottsförbundet. Utöver det har han varit kliniksansvarig på den interdiciplinära kliniken Optimal Fysik och utbildar löpande nästa generations personliga tränare i styrketräning och skadelära på Paleo Institute.

Höjdpunkter ur Kristoffers CV

Naprapatexamen 2011

AIK Ishockey medicinska team 2010-2015

Klinikansvarig Optimal Fysik 2015-2021

Lärare Paleo Institute 2015-nu

Svenska Dövfutsallandslaget medicinska team 2020-nu